Miód spadziowy najczęściej stosowany jest na dolegliwości dróg oddechowych. Jego działanie antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne, dobrze wpływa na przeziębienia, jak i poważniejsze choroby, jak choćby zapalenie płuc (właściwości miodu spadziowego wykorzystywane są do produkcji syropów wykrztuśnych). Spożywanie tego gatunku miodu dobroczynnie wpływa na serce i układ krwionośny poprzez działanie przeciw miażdżycowe. Miód spadziowy używany jest również na schorzenia stawów i układu nerwowego.
Włoski miód spadziowy 250g
19,90 zł

Słoik Miodu to teraz sklep 7 Miodowych Kontynentów – 7mk.pl.
Zarejestruj się na 7mk.pl i zyskaj dodatkowy rabat 7% na pierwsze zakupy!
Miód spadziowy powstaje z soków roślin, czyli ze spadzi. Spadź to lepka wydzielina występująca na niektórych drzewach i krzewach – jest wydzielana przez mszyce i czerwce, które wysysają soki z młodych pędów i liści. Miód spadziowy ma charakterystyczny zielonkawo-brunatny kolor i korzenny smak, spośród wszystkich rodzajów miodu jest najmniej słodki. Walory smakowe rekompensuje licznymi właściwościami leczniczymi. Smak miodów spadziowych z rejonów Sycylii posiada inny posmak od krajowych miodów. Wpływa na to fakt innej bioróżnorodności tamtejszych rejonów lasów.
Polecany: przy chorobach dróg oddechowych (również przy zapaleniu płuc); przy dużym obciążeniu bądź schorzeniach stawów; w celu poprawy krążenia, w profilaktyce przeciwmiażdzycowej
| Waga | 0.25 kg |
|---|---|
| Producent | |
| Dystrybutor | Corpo sp. z o.o. sp.k., ul. Karolewska1, 90-560 Łódź |



Anita –
Rewelacyjny produkt!
Rewelacyjny produkt o wielu zastosowaniach. Piękny zapach i przyjemna konsystencja.